Sekt
Sekt alebo aj šampanské, ako ho s obľubou v našich končinách nazývame, určite netreba zvlášť predstavovať. Toto šumivé víno je súčasťou každej oslavy a špeciálnej príležitosti. Elegantná fľaša, luxusné bublinky a príjemná chuť dokážu povýšiť každú udalosť. Podáva sa väčšinou ako prípitok a lahodnú kombináciu vytvorí spolu so chutnými dezertmi, ale aj so šalátmi, rybou, plodmi mora či hydinou.
#ShowMore#
Fľaša sektu nemôže chýbať na žiadnej svadbe, oslave narodenín či silvestrovskej oslave, na firemnom večierku a ďalších špeciálnych príležitostiach. Prípitok pohárom šampanského s pozvanými jednoducho k dobrej spoločenskej udalosti patrí. Dôležité je podávať sekt vždy poctivo vychladený, a to na 5 až 8 stupňov. Servírovať by sa mal do vysokých a štíhlych sklených pohárov so stopkou.
Vo vinárstve Skovajsa sa venujeme výrobe sektu tradičnou metódou Champagne. Ide o najnáročnejšiu metódu, ktorá si vyžaduje veľa času a ručnej práce pozostávajúcej z viacerých krokov. Odmenou za túto námahu je dokonalý výsledok. Nechajte sa aj vy očariť naším vzácnym Chardonnay sektom, pracne a poctivo pripraveným z hrozna z našich viníc a v našom vinárstve.
Celý proces výroby sektov tradičnou metódou Champagne sme zhrnuli v blogu Champagne a sekt - výroba tradičnou metódou.